\t
بهروز مرباغي درادامه خاطرنشان کرد:درحال حاضر عمليات مرمت در و پنجره ها، اروسيها و بخش هاي چوبي آن انجام شده و فقط اجراي سيستمهاي گرمايشي و سرمايشي آن باقي مانده است.
وي بابيان اين که مجموعه حاج رئيس برخلاف معماريهاي اصفهان و شيراز فاقد تزئينات است اظهارداشت:در طول بيست سال گذشته اين بنا آسيبهاي بسياري ديده چنانچه امروزه بخشهايي از ساختمان براساس تصاوير دهه 30 و50 ازبين رفته و قابل شناسايي نيست بنابراين عمليات استحکامبخشي آن به صورت جدي در دستور کار قرارگرفت.
مرباغي با اشاره به اينکه براساس تصاوير موجود هماکنون با همان مصالح سنگ و چوب احياي اين بنا درحال انجام است اظهارداشت:البته اجراي سيستم ايمني اين سازه نيز با جديت بيشتري دنبال شد بهطوريکه آزمايشهاي دقيقي براي تعيين مقاومت ملات، اندود بيروني نما،سنگهاي بهکاررفته و انواع چوبهاي موجود در سقف و کلاف در آزمايشگاههاي معتبري چون دانشگاه اميرکبير انجام و مقاومت آن بررسي شده است.
اين کارشناس ارشد معماري بيان داشت:با وجود رعايت اصول ايمني و مقررات ملي ساختمان از جمله آيين نامهها و ضوابط مربوط به سازه، نور و تهويه در اين ساختمان تاريخي، شکل سنتي آن حفظ شده است.
وي درادامه افزود:درسال 1368تمام ساختمانهاي اطراف خيابان طالقاني به جز مجموعه حاج رئيس، ساختمان داخل گمرک و عمارت کازروني(باشگاه ملوانان) به دليل خيابان کشي در راستاي اجراي طرح توسعه بندربوشهر و نيزارتباط مستقيم با دريا و تجارت آسيب ديدهاند.
مرباغي با بيان اينکه مجموعه حاج رئيس يکي از مهمترين و زيباترين ساختمانهاي برجاي مانده دوره قاجاريه در بوشهر است تصريح کرد:هماکنون عمليات تدوين ظرافت و معماري خاص اين مجموعه درحال انجام است.
وي با بيان اينکه مجموعه حاج رئيس داراي پنج حياط مرکزي است که جداره شمالي يکي از حياط ها و نيز جداره جنوبي حياط سوم آن بهطور کامل از بين رفته است يادآورشد: هماکنون عمليات احياي بخشي از حياط موجود درپلاک مجموعه حاج رئيس درحال انجام است چراکه بخشي از اين حياط در ساختمان گمرک قرارگرفته و کوچکتر شده است.
وي با اشاره به اين که نام مجموعه حاج رئيس از تاجرهاي بسيارخوش نام اواخر دوره قاجاريه به نام\"حاج عبدالرسول\" که لقب ملي ودولتي \"رئيس التجار\"را داشته گرفته شده است افزود: البته مسجدي به نام قدمگاه \"عباس علي\" جزو اين مجموعه بوده که بعدها آن را از اين مجموعه جدا کردهاند./119
انتهای پیام/